رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

– ضوابط مدیریت بهداشتی طیور گوشتی



خروج تلفات وضایعات از مرغداری ها ممنوع اعلام می گردد .

کلیه مرغداران موظفند نسبت به دفع تلفات وضایعات از طریق چاه یا لاشه سوز اقدام نمایند .

ضوابط حمل کود بصورت جداگانه تدوین خواهد شد .

آماده سازی سالن وتجهیزات.

نظافت کامل وشستشو و ضد عفونی سالن وتاسیسات وتجهیزات ومحوطه بایستی قبل از جوجه ریزی برابر دستورالعمل ضمیمه باشد .

نگه داری هرگونه طیور زینتی – بومی و سایر ماکیان وحیوانات دیگر در محوطه مرغداری ممنوع می باشد نگه داری سگ های نگهبان تحت شرایط خاص بهداشتی مجاز می باشد .

مرغداران ملزم به تهیه لباس کار مناسب ، ‌کلاه ، چکمه و ماسک جهت پرسنل و بازدیدکنندگان و واکسیناتورها میباشد .

کلیه مرغداران میبایستی دارای امکاتات حمل ونقل مناسب واکسن وهمچنین یخچال جهت نگه داری واکسن در مرغداری و لوازم و وسایل مناسب جهت استفاده واکسن باشند .

کلیه کارگران مرغداری بایستی دارای کارت بهداشتی از شبکه های بهداشت ودرمان استان باشند .

شستشو وگاز دادن یا ضد عفونی کلیه لوازم وتجهیزات از قبیل دانخوری ، آبخوری ،‌ کیسه های حمل دان والبسه و …. به ویژه وسایلی که از دوره قبل مورد استفاده قرار گرفته است الزامیست .

مواد متشکله خوراک طیور از داخل واحد خارج نشده و بنحو مناسب ضد عفونی گردد.

حداقل فاصله جوجه ریزی بعدی از زمان تخلیه کود درشرایط عادی 15 روز تعیین می گردد .

حداقل فاصله بین جوجه ریزی در شرایط غیر عادی بویژه در مناطق متراکم بسته بنوع بیماری توسط ادارات دامپزشکی اعلام خواهد شد.

استفاده از کارت اطلاعات پرورشی جهت هرگله بطور مجزا برای هر سالن توصیه می گردد . این کارت باید حاوی عناوین تعداد جوجه ریزی تاریخ جوجه ریزی ، تلفات روزانه ، ‌واکسیناسیون .‌دان مصرفی روزانه ، داروی مصرفی و کلیه مسایل مدیریتی باشد .

تجهیزات جهت آماده سازی وشستشوی سالنها از قبیل دستگاه سمپاش و‌شعله افکن ، ‌پمپ تحت فشلر و ….. در واحدهای پرورشی بصورت اختصاصی ضروری است .

تجزیه شیمیائی ومیکروبی آب آشامیدنی در مرغداری حداقل بطور سالیانه به جهت رفع نقایص ممکن انجام پذیر .

جهت جلوگیری از عوارض سوء ‌رشد وایجاد زمینه های مساعد کننده بروز بیماریها باید از مواد اولیه خوراک طیور منطبق بر استاندار های ملی استفاده شود.

پساب وفاضلاب مرغداریها به چاه فاضلاب داخل مرغداری هدایت شود . مسیر هدایت فاضلاب باید دارای پوشش مناسب وقابل کنترل باشد .

نصب کنتر آب در مبداء ‌ورودی آب به هر سالن بمنظور ثبت میزان مصرف آب روزانه ضروری است .

به منظور کنترل دما و رطوبت نصب دماسنج و رطوبت سنج در محل و ارتفاع مناسب وتعداد کافی ضروریست .

حوضچه مناسب جهت غوطه ور کردن وسایل مرغداری در محوطه احداث گردد .


تهیه و تنظیم:

سید مهرداد اسحق حسینی ؛ سردبیر ماهنامه الکترونیک کویر


منبع :سازمان دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد