رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

رویان

بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی

درس 9 : مقایسه میانگین ها

درس 9 : مقایسه میانگین ها

 

جهت مقایسه میانگین تیمارها ، فاکتورها واثرات متقابل با همدیگر ، به منظور تعیین بهترین تیمار ، فاکتور ویا اثر متقابل از زیر برنامه شماره39. RANGE    استفاده می شود .

بدین منظور ابتدا محل قرار گرفتن و مقادیر میانگین را از طریق زیر منوهای شماره     20.FILES و 41.SEDIT یاداشت می نماییم . آنگاه با زدن کلید Esc   به صفحه اصلی  MSTAT- C بر می گردیم و بر روی زیر برنامه شماره39. RANGE کلید Enter   را فشار می دهیم .

116.jpg

اگر تعداد ردیف ها زیاد باشد همه ردیف ها را نمی توان در یک صفحه دید . برای مشاهده همه ردیف ها جهت یاداشت محل قرار گرفتن و مقادیر میانگین بر روی منوی Enter / Edit    کلید Enter  را زده ، تا پنجره بصورت زیر باز شده و مقادیر مورد نظر را یاداشت می کنیم .

29.jpg

 

بر روی زیر برنامه شماره39. RANGE    کلید Enter   را فشار می دهیم پس از مشاهده راهنمای مختصر ، با زدن کلید Enter پنجره زیر باز شود .

 

310.jpg

مکان نما را بروی منوی Parameters  ار پنجره فوق برده وکلید Enter   را می زنیم تا پنجره زیر باز شود .

 47.jpg

 

در پنجره فوق باید اطلاعاتی نظیر نوع آزمون ، تعداد داده (تکرار ) در هر میانگین ، تعداد تیمارها ( میانگین ها ) ، خطای آزمایشی ، درجه آزادی و … وارد می شود .

تذکر: نرم افزار MSTAT-C   توانایی انجام چهار آزمون حداقل تفاوت معنی دار (Lsd) ،   آزمون  چند  دامنه ای  دانکن ( Duncan s  Multiple  Range  test )  ، آزمون استیودنت _ نیومن _ کلز (  (Student –Neuman-Kules Test و آزمون توکی(tukeys test) را دارد . برای وارد کردن اطلاعات بصورت زیر عمل می کنیم .

در قسمت اول یکی از روش های مقایسه میانگین با کمک دکمه Space  bar  انتخاب می شود .

قسمت دوم برای وارد کردن میانگین ها است ، در صورتیکه بدانیم مقادیر میانگین در کدام ردیف ها ، از فایل داده ها قرار دارند عبارت Disk و در صورتی که ندانیم مقادیر میانگین در کدام ردیف ها قرار دارند ، حالت Keyboard را انتخاب می نماییم . وکلید Enter   را می زنیم .

77.jpg

در صورت انتخاب ، حالت Keyboard و زدن کلید Enter   ، به تعداد میانگین ها ، پنجره هایی بصورت زیر باز می شود که باید مقادیر میانگین را به ترتیب ، یکی یکی وارد نموده و بعد از تایپ هر میانگین کلید Enter را زده تا پنجره بعدی باز شود .  

84.jpg

**************

94.jpg

 

با فرض اینکه محل ردیف میانگین ها ، در فایل داده ها را می دانیم عبارت Disk را انتخاب می کنیم . بدین منظور از دکمه  Space  bar   استفاده می شود . 

 

در قسمت سوم محل اولین ردیف از مقادیر میانگین ها در انتهای فایل داده که در زمان تجزیه واریانس ذخیره شده است ، ذکر می گردد .

در قسمت چهارم ، شماره ستونی که مقادیر میانگین در آن قرار دارد ذکر می شود . 

در قسمت پنجم و ششم به ترتیب تعداد داده (تکرار ) در هر میانگین و تعداد تیمارها ( میانگین ها )  تایپ می گردد .

در قسمت هفتم یکی از سطوح احتمال 5% ، %1 و 10% بوسیله دکمه Space  bar  انتخاب می شود .

در قسمت هشتم ، میانگین مربعات خطا و در قسمت نهم ، درجه آزادی خطا تایپ می گردد . 

59.jpg 

بعد از تکمیل اطلاعات ،کلید   Enter را می زنیم تا پنجره زیر باز شود .

67.jpg

بر روی منوی Range از پنجره فوق کلید Enter را فشار داده تا پنجره زیر نمایان شود .

103.jpg

 با انتخاب منوی  view  output on  screen از پنجره فوق ،  خروجی بصورت زیر نمایان می شود .

117.jpg

plantbreeding.wordpress.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد