رویان Royan.cjb.com بزرگترین مجله کشاورزی اینترنتی
|
به همان اندازه که محبوبیت قارچ در رژیم غذایی آمریکایی افزایش مییابد، علاقهمند ی برای تخصص یافتن در امور مربوط به قارچ، تبدیل به یک سرگرمی و نیز تجارتی کوچک میشود.امروزه بسیاری از فروشگاههای انواع گوناگون از قارچها را عرضه میدارند و روشهای مورداستفاده برای تولید محصولات مربوط به چند نوع قارچ معمول دیگر، آنچه در پی میآید. شرحمختصری است از مواد و روشهای مورد استفاده برای تولید محصولات مربوط به چند قارچخوراکی کشت شوندهی معروف. قارچ چیست؟ قارچ، میوهای از تیرهی رویندگان قارچی است؛ مشابه سیبی بر یکی درخت. بیشتر قارچها، بهدلیل تشکیل کولونی به جذب مواد مغذی از چوب، برگهای فرو افتاده و ترکیبات موجود در خاکو غیره، قابل مشاهده نیستند. به عنوان یک مجموعه، قارچها میتوانند بر سطح هر منبعی کهدارای کربن باشد، به شکل لایهای رشد کنند. یک گیاه قارچی از تارهای شاخه شاخه ولولهای شکل متعددی تشکیل شده است که Hyphae نام دارند. مجموعه Hyphae ها رامیسیلیوم مینامند. بسیاری از گیاهان قارچی، که برخی از قارچها را نیز شامل میشود،Soprophyte (پودهزی) هستند و غذای خود را با تشکیل کولونی بر ترکیبات ارگانیک مردهبدست میآورند. اگر یک میسیلیوم پژمرده شود، همچنان انرژی کافی را برای باز تولید خود داراخواهد بود. هنگامی که ترکیبات دما، رطوبت نسبی، میزان دیاکسید کربن و...همگی مناسبباشند، گیاهان قارچی ساختار پیشرفتهای را سازمان میدهند که همان قارچ آشناست. قارچها،میلیونها هاگ را میپراکنند که عملی مشابه دانهی گیاهان دارند. شماری از این قارچهایپودهزی، برای قارچهای قابل خوردنی که به عمل میآورند، کشت میشوند. برخی از این قارچها انگل هستند و بر گیاهان، جانوران و یا سایر قارچها میزیند. برخیانگلها، بیماری زا و مضرند و برخی نیز سودمند مشارکت دو طرفهی قارچی که در ریشهی گیاهیزندگی میکند (گیاهی که مواد قندی قارچ را تلقین میکند) با آن گیاه (که ترکیبات معدنی را ازقارچ دریافت میکند)، را Mycorrhiza مینامند. بسیاری از قارچها، در رابطهای Mycorrhiza با درختان به سر میبرند. و درست به همین دلیل است که جنگلها نسبت به جویندگان قارچ بسیارسخاوتمند از: برخی از قارچها، مانند پودکینی، ماتسوتا که و چانتلوز، جزو قارچهای میکور میزانهستند و به هیچ وجه قابل کشت نیستند. مگر آنکه خود آن درختان نیز کشت شوند. این قارچها،گاهی اوقات در فروشگاهها یافت میشوند؛ وانگهی همگی آنها از جنگل جمعآوری شدهاند. قارچهای بسیار مرغوب چیستند؟ محبوبترین قارچی که امروزه در ایالات متحدهی امریکا مصرف میشود، قارچهای دکمهایسفید هستند. از آنجا که این قارچ، بازار را در تصرف خود دارند. بسیاری قارچ دیگری را بهترینقارچ موجود میشناسند. پورتوبلو (Portobolle) محبوبترین قارچ مرغوب است. با این همه،این قارچ تنها، نژاد قهوهی قارچ دکمهای سفید است. در ایالات متحده، قارچهای مرغوب دیگرعبارتند از: Enoki, Oyster, Shiitake چند قارچ قابل کشت دیگر نیز وجود دارد، اما به شکلگستردهای در دسترس نیستند. از چه سطوح کشتی برای رشد قارچ استفاده میشود؟ اگر چه قارچهای دکمهای عادی، بر لایهای از کود نباتی میرویند، بشیتر قارچهای مرغوب، برسطحی از خک اره که به آن مواد مغذی دیگری افزوده شده است. رشد داده میشوند. بیساری ازانواع چوب مناسبند، اما در این میان، توسکا و بلوط بهترینها هستند. سدر و ماهوت در برابرعسل تشکیل کلنی توسط گیاهان قارچی مقاومند و نباید مورد استفاده قرار گیرند. صنوبر نیز ازآنجا که قارچ کاشته شده توسط صمغ درخت خنثی میشود، نامناسب است. درشتی دانههایخاک اره باید به اندازهی دندانههای ارههای معمولی باشد. تراشههای بزرگتر نیز میتوانند اضافه شوند. خاک اره را باید در دمای ْF250 در فشاری درحدود 15 پاوند بر اینچ مربع استریلیزه کرد. این عمل را میتوان در یک دیگ و یا یک مخزنگرمایی ـ فشاری انجام داد. دستورالعمل معمول برای تهیه خاک ارهی مغزی شده عبارت است از: 76% خاک اره، 12% اوزن، 12% سبوس و بعلاوه 65% رطوبت. در نظر داشته باشید کهدستورالعملها همیشه مبتنی بر وزن عوامل مذکور در حالت خشک (وزن خشک) هستند، چراکه گنجایش رطوبت این عوامل (عناصر)، تغییر میکند. ظرف صنعتی استاندارد برای رشد دادنقارچ خوردنی مرغوب در خاک اره، یک ظرف پلاستیکی مقاوم در برابر گرماست که یکصفحهی فیلهی به آن متصل شده است؛ این فیلتر، اجازهی مبادلهی گاز را میدهد اما از ورودمیکروارگانیسمهای آلوده کننده جلوگیری میکند. قارچها چگونه رشد داده میشوند؟ راههای بسیاری برای رشد دادن قارچها وجود دارد؛ اما تولید همیشه در سه مرحله اصلیانجام میشود. بذرپاشی، کاشت در زمین، تبدیل به میوه به بار آمدن بذرها، تشکیل کامل کلنیِ برروی سطحی مناسب است که با تلقیح آن سطح ادامه مییابد؛ این عمل را بذرپاشی میگویند گامدوم، کاشت، مرحلهی رشدی است که در آن Pinhead (کلاهکها) تشکیل میشوند. کلاهکهاجوانههای کوچک میسیلیوم هستند که در انتهای تکامل خود، تبدیل به قارچها میشوند. تمامگونههای قارچها، برای کاشت نیازمند مجموعهای (set) از شرایط زیست محیطی ای هستند کهمیان شرایط برای رشد بهینهی میسیلیان، تفاوت میکند. اگر چه نه همهی آنها، اما بیشتر افرادقارچها را در دمای پایینتر از حالت تشکیل کولونی بر سطح خاک، کشت میکنند. آخرین مرحله،تبدیل به میوه، تکامل کلاهکها به قارچهای بالغ است. گام اول: بذرپاشی، پس از اینکه سطح خاک مخصوص کشت آماده گردید و در ظرفپلاستیکی یا هر مخزن دیگری استریلیزه شد، دانهها بدان اضافه میشوند. دانهها، بر سطحاستریلزه میرویند بوسیلهی دستگاه پرورش دهندهی تولید میشوند و یا از گلخانههای پرورشقارچ بدست میآیند. درصد خلوص بذر بسیار حیاتی است. در بسیاری از قارچهای مرغوب،بذر به نسبت 205% یا بیشتر وزن خشک سطح خاک بدان اضافه میشود. پس از اینکه ظرفپلاستیکی با دقت مسدود شد، با تکان دادن ظرف، بذر را بر سطح خاک اره پخش میکنند.سیستم به اندازهی قارچ، سطح خاک به طور کامل به مدت 2 تا 6 هفته توسط میسیلیوم پوشانیدهمیشود. دمای محیط در زمان پخش بذر باید حدود 70 ـ 75 فارنهایت باشد. گام دوم: کاشت در زمین: برای شکل دادن فرم قارچها، دمای محیط برای 2 راز تا 2 هفته کاهشداده میشود، میزان CO2 با وارد کردن هوای تازه کاهش داده میشود و بر محیط نور تابانیدهمیشود. اغلب، ظروف پلاستیکی باز هستند و به اطاقک رشد منتقل میشوند.
روش تهیه کمپوست قارچ دکمه ای
|
دعوت به همکاریroyan80@yahoo.com ضمن عرض سلام و پوزش به دلیل غیبت اینجانب که برای مدت زیادی نتوانستم سایت را اپ کنم.از انجا که درblogsky امکان ایجاد وبلاک گروهی است و همچنین به دلیل مشغله فراوان تصمیم گرفته شد سایت به صورت گروهی اداره شود لذا از دوستان علاقمند دعوت به همکاری میشود.کسانی که خود مقاله می نگارند ویا مطالب ارزشمندی از دیگران (با ذکر منبع)دارند می توانند با نام خود در سایت ارائه نمایند.به این منظور داوطلبان از طریق قسمت نظرات آمادگی خود را اعلام کنند. باشد تا بار دیگر شاهد بالندگی و شکوفایی رویان باشیم. ارادتمند همیشگی شما دانش اموخته زراعت اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد ورودی 1377محمد |
Copyright©2012 Royan.cjb.com All Rights Reserved رویان یک سایت مستقل بوده وبه هیچ سازمان و یا نهادی وابسته نیست |